Milyen érzés, amikor két angyal váratlan segítséget nyújt?

Szenvedős 10 km volt a mai terv, és sikerült is. Megvolt a szenvedés is, és hozzá 10,57 km – hogy ne hiába szenvedjek ebben a párás, fülledt meleg időben. Pedig már 5 előtt felkeltem, hogy hatkor úton legyek. 

Félúton, már fáradtan

A fő előnye a korai indulásnak a laposabban sütő Nap, a hosszabb árnyékok. Ennél már csak napkelte előtt lenne jobb futni. Talán egyszer kipróbálom …

Tíz kilométerig nem viszek magammal vizet, annyit csak kibírok valahogy, és még adódhat is közben egy működő csap. Nos, ez utóbbi idén errefelé nem divat, Akarattyán takarékoskodnak a vízzel. 

Visszafelé, 6-7 km körül már éreztem, hogy mégis kellett volna vizet vinnem. Azt is tudtam, hogy a 9 km előtt valamivel lévő oázis csak 9-kor nyit, én meg fél 8 körül érek majd oda. 

Nagyjából 200 méterről lehet már látni az épületet és a kiadó ablakot. Mintha felhúzták volna a fehér redőnyt. Nem, nem azt látom, ilyen korán még nem lehetnek ott. Tudjuk, a szomjas vándornak a délibáb már ott is oázist mutat, ahol csak a puszta van. De, mégis! Kint van pár asztal és szék!

Két angyal már nyitás előtt másfél órával ott szorgoskodott, hogy legyen időben frissen sült pékáru, elkészüljön a frappé és minden más. Kértem és megkaptam a szokásos korsó szűrt, magnéziummal dúsított csapvizet. Hálás örömmel, egy kortyra felhajtottam és kocogtam tovább.

Nem látom magamon, hogy igazán felfrissültem volna …

De, egyáltalán miért indultam el ebben a melegben, amit egyáltalán nem bírok? Tegnap kimaradt a futás, és nem esik jól két napot kihagyni. Amúgy meg, holnap se lesz jobb. Miért nem elégedtem meg kevesebbel? Ha már szenvedek, ne 5 km miatt szenvedjek! 

Örülök, hogy meglett! És, nem, nem élveztem minden percét. De közben végig jó érzés volt tudni, hogy meglesz. 

Utána, levezetésként, még sétáltunk egy rövidet Negróval. Neki se volt igénye hosszabbra.

Kérdés: futok holnap? 

Közzétéve: Pal Kerekfy

Sok emberrel, nagy nemzetközi csapattal dolgoztam, sokat tanultam arról, hogy miképp működik egy nagy csapat, hogyan tudunk jól együttműködni. Egyetemeken, főiskolákon és egyéb fórumokon osztom meg tapasztalataimat, azt remélve, hogy hasznos dolgokat tudok mondani. Örülök, ha eszmecsere és vita alakul ki arról, amit mondtam vagy írtam. Sok-sok év informatikai vezetői (CIO) munkámban felhalmozott gyakorlati ismereteimet infrastruktúra menedzsment kurzusokon az ITIL struktúráját követve mesélem el nappali és levelező tagozatos, valamint MBA hallgatóknak. Remélem, hasznos számukra ez az ötvözet. Munkám során különösen fontosnak találtam a mobilitást, a mobil munkavégzés támogatását. Ezen a területen izgalmas biztonsági problémákat kell megoldani - főleg, ha saját eszközeiket is használják a dolgozók. A mobil munka, az ezzel kapcsolatos stratégia és a biztonság a másik kurzusom témái. Itt minden héten történik valami új, amit beépíthetek az órák anyagába. Különösen élvezem, hogy marketing és kereskedelem szakos hallgatóknak taníthatok informatikát és statisztikát, mert nekik mást és másképp lehet és kell tanítani. Az iskolákban nem tanított kedvenc témám a tudás megosztása, főleg közösségi eszközök felhasználásával. Erről 2014 márciusa óta írok a blogomban. Örvendetes, hogy kezd eszmecsere és vita kialakulni néhány LinkedIn csoportban. Remélem, tovább gyűrűzik majd! Örömmel veszem a kérdéseket és a megjegyzéseket mindegyik témában.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: