Reggeli gőz

A tegnap reggeli 10 nemszeretem km után még nem tudtam, hogy ma lesz-e valami, de már úgy készültem, hogy napkelte környékén indulok. A Nap ma 4:52-kor kelt. Én valamivel korábban, de a hőmérőre nézve nem repesett a lelkem. Már akkor 23 fokot mutatott. 

Fél hatkor indultam neki, és éreztem a sűrű, párás levegőt. Nem volt jó érzés. (Itt a víz közelében a nyári reggelek nagyon párásak, ha nem fúj a szél.) 

Azt a bő 5 km-t, amit elkövettem, inkább kocogásnak lehet nevezni, de ez is több a semminél, és úgy éreztem, hogy több szenvedésre nem szolgáltam rá. 

Nem panaszkodom, nagyon szép a Balaton a fülledt reggeleken is. Belegondolva, hogy más sporttársak városban futnak, ahol az aszfalt és a házak is ontják magukból a meleget, egy szavam se lehet. 

A magasparton egy ideig próbáltam a füvön futni, de annyi szúnyogot riasztottam fel, hogy nem tudtam tőlük rendesen lihegni. Maradt a murvás úttest. Utána össze-vissza kanyarogtam a faluban. Szuper volt, hogy szinte mindenhol árnyékban lehettem, hiszen még majdnem vízszintesen sütött a Nap. De megmutatta az erejét, ahol volt egy kis rés, amin átjutottak a sugarai! 

Szóval, lett egy jó lassú 5 km, de összességében jólesett. A magasparton többször megálltam fényképezni és videózni. Megpróbáltam kocogás közben is a videózást, de abból nem jött ki semmi élvezhető – nem meglepően, ezért megálltam egy percre. Ilyen lett:

Iderakom a tegnap kora esti látványt is. Az elmúlt két este már órákkal a naplemente előtt szürkeségbe burkolózott a Nap, mintha ősz lenne. 

Fél hétkor már otthon voltam, és kis szöszölés után felajánlottam Negronak a sétát. Benne volt! 

Most teljesen rábíztam az útvonalat, éppen csak az első sarkon javasoltam nagyon finoman a magaspart felé fordulást, de nem vette a lapot. Ment tovább határozottan arra a helyre, ahol néhány hétig az esti sörözéseink (ő nem sört kapott) voltak, és ahol szombaton új hely nyílt (ami csak 9-kor nyit). Körülnézett, ivott egy kis vizet, majd a kisbolt felé vette az irányt. 

Nem akartam elkedvetleníteni azzal, hogy ott is csak kilenckor nyitnak, de neki lett igaza, most már hétkor. Így megkapta a megszokott két kiflijét. Én pedig a megszokott csokis csigámat, de ma kivételesen hideg tejeskávéval a furakávém helyett.

Az oda-vissza út adott összesen 4 kilométert, és ezzel estig megvagyunk. Negro a kertben él, de mostanában 11 óra körül már árnyékban is melege van, bejön az előszobába, ahol a hideg kövön jól érzi magát. 

(Hogy el ne felejtsem, nekem még volt egy félórás kerti munkám a séta után. Nem kicsit vártam a végét és a zuhanyt!)

Közzétéve: Pal Kerekfy

Sok emberrel, nagy nemzetközi csapattal dolgoztam, sokat tanultam arról, hogy miképp működik egy nagy csapat, hogyan tudunk jól együttműködni. Egyetemeken, főiskolákon és egyéb fórumokon osztom meg tapasztalataimat, azt remélve, hogy hasznos dolgokat tudok mondani. Örülök, ha eszmecsere és vita alakul ki arról, amit mondtam vagy írtam. Sok-sok év informatikai vezetői (CIO) munkámban felhalmozott gyakorlati ismereteimet infrastruktúra menedzsment kurzusokon az ITIL struktúráját követve mesélem el nappali és levelező tagozatos, valamint MBA hallgatóknak. Remélem, hasznos számukra ez az ötvözet. Munkám során különösen fontosnak találtam a mobilitást, a mobil munkavégzés támogatását. Ezen a területen izgalmas biztonsági problémákat kell megoldani - főleg, ha saját eszközeiket is használják a dolgozók. A mobil munka, az ezzel kapcsolatos stratégia és a biztonság a másik kurzusom témái. Itt minden héten történik valami új, amit beépíthetek az órák anyagába. Különösen élvezem, hogy marketing és kereskedelem szakos hallgatóknak taníthatok informatikát és statisztikát, mert nekik mást és másképp lehet és kell tanítani. Az iskolákban nem tanított kedvenc témám a tudás megosztása, főleg közösségi eszközök felhasználásával. Erről 2014 márciusa óta írok a blogomban. Örvendetes, hogy kezd eszmecsere és vita kialakulni néhány LinkedIn csoportban. Remélem, tovább gyűrűzik majd! Örömmel veszem a kérdéseket és a megjegyzéseket mindegyik témában.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: