Virágok között Hollandiában

Hollandiában, csodálatos helyen, virágok és szélmalmok között vezet az utam. Majdnem. Vagyis igen, de virtuálisan.

Egy kedves futótársam ajánlotta ezt a virtuális versenyt, amin először a csodás érem fogott meg. Virágok, szélmalom, ami még forog is. Ugye izgalmas?

Egy darabig elfeküdt a verseny, mert a sok egyéb tennivalóm mellett nem jutott energiám arra, hogy tervezzek is, ne csak mozogjak. A 400 km-es Gladiátor kihívást is csak 2 héttel a teljesítés után jelentettem le, és egy másik októberi futás teljesítési jelentése is heteket késett. (A Gladiátor érmét még várom, már hetek óta Budapesten várja a vámkezelés befejezését. A Posta cseppenként adagolja, hogy milyen újabb dokumentumot kér tőlem, hogy vám elé állíthassa végre.)

De visszatérve a virágokra: végül nov. 15-én délután jelentkeztem, és mindjárt el is indultam. 

Nem tartott sokáig megkedvelni a szervezőt! Telefonos appot adnak, amivel követni tudom, hogy éppen merre járok a holland virágföldek és malmok között. Egy-egy érdekes hely elérésekor kapok egy elküldhető képeslapot, és hozzá részletes leírást a nevezetességekről. 

Nem kell írogatnom, hogy mikor, mennyit haladtam, nem kell figyelnem, hogy mikor lesz meg a 66 km. Barátságos gratuláció a részem minden szakasz teljesítésekor. Ráadásul, a szervező elültet 5 valódi fát a teljesítésem során. Ez is milyen jó! 

Az első képeslapot Haarlem, a virágok városa elérésekor kaptam. Természetesen, ott van a szélmalom is. Hogy maradhatna le?

A következő is gyorsan érkezett, ezen Lisse tulipánmezőit csodáltam meg (ha már ebben a téli időben élőben nem tehettem).

Leiden házai vannak azon a képeslapon, amiből azt is megtudtam, hogy miért ilyen keskenyek a házak arrafelé. (A XVI. században a ház szélessége alapján vetették ki az adót. Ugye, milyen lemeényesek voltak az emberek már akkor is, ha adóoptimalizálásról volt szó?)

Az utam végén Naaldwijk várt. Mostanáig a létezéséről sem tudtam, pedig csodás hely a rengeteg tulipánnal (és a klasszikus szélmalommal). Ugye? 

Térképen tudom követni, hogy merre járok, mekkora távot tettem meg eddig, és a közelemben haladókat is látom – mintha a valóságban is ott lennénk. 

Amikor elérem a táv 20%-át, a szervezők ültetnek egy valódi fát ennek emlékére. És utána is egyet-egyet minden további 20% után. Egy ezzel foglalkozó zöldszervezet választja ki a fát és a helyszínt, hogy minden szakszerűen menjen. 

A futáson és az eredményen túl az is jó érzést ad, hogy a nevezési díjam egy része jótékony célra megy. Van ilyen versenysorozat Magyarországon is, nem is egy. Én a Run Free eseményeire szoktam nevezni, ahol ők is átadják a nevezési díj egy részét, és a résztvevők külön adományozhatnak a nevezéssel egyidejűleg. 

November 20-án végeztem a 66 kilométerrel. Sok kicsi, sokra megy alapon csináltam, nem volt benne igazán nagy táv. Általában a szokásos reggeli 6-7 km ment bele, és napközben sok rövidebb. Az automatikus bejelentés sokat segített – ő figyelt arra, hogy semmi se maradjon ki.

Az utolsó nap megtettem egy félmaratont, de ebből már csak száz méter ment a holland virágútra. A Run Free egyik versenyére jelentkeztem a félmaratonnal. De ez már egy másik történet …Nem ez volt az utolsó versenyem a Conqueror Events szervezésében!

Közzétéve: Pal Kerekfy

Sok emberrel, nagy nemzetközi csapattal dolgoztam, sokat tanultam arról, hogy miképp működik egy nagy csapat, hogyan tudunk jól együttműködni. Egyetemeken, főiskolákon és egyéb fórumokon osztom meg tapasztalataimat, azt remélve, hogy hasznos dolgokat tudok mondani. Örülök, ha eszmecsere és vita alakul ki arról, amit mondtam vagy írtam. Sok-sok év informatikai vezetői (CIO) munkámban felhalmozott gyakorlati ismereteimet infrastruktúra menedzsment kurzusokon az ITIL struktúráját követve mesélem el nappali és levelező tagozatos, valamint MBA hallgatóknak. Remélem, hasznos számukra ez az ötvözet. Munkám során különösen fontosnak találtam a mobilitást, a mobil munkavégzés támogatását. Ezen a területen izgalmas biztonsági problémákat kell megoldani - főleg, ha saját eszközeiket is használják a dolgozók. A mobil munka, az ezzel kapcsolatos stratégia és a biztonság a másik kurzusom témái. Itt minden héten történik valami új, amit beépíthetek az órák anyagába. Különösen élvezem, hogy marketing és kereskedelem szakos hallgatóknak taníthatok informatikát és statisztikát, mert nekik mást és másképp lehet és kell tanítani. Az iskolákban nem tanított kedvenc témám a tudás megosztása, főleg közösségi eszközök felhasználásával. Erről 2014 márciusa óta írok a blogomban. Örvendetes, hogy kezd eszmecsere és vita kialakulni néhány LinkedIn csoportban. Remélem, tovább gyűrűzik majd! Örömmel veszem a kérdéseket és a megjegyzéseket mindegyik témában.

One thought on “Virágok között Hollandiában

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: