Szilveszter durva volt!

Nem, Szilveszter nem verekedett, sőt én sem. A durrogtatás sem volt olyan szörnyű.

Ez a sok lépés és kilométer volt “kicsit” sok:

Szilveszter napja tömören

Újév reggelén nehezen tudtam mozogni. Sőt, az éjfél előtti utolsó 4,5 km sem esett jól. 

Mi a bánatnak mentem, ha nem esett jól? Az még rosszabb érzés lett volna, ha nem csinálom, és nem csak egy-két napig lett volna kellemetlen.

Egy kis háttér: 2019 őszén kitűztem célul, hogy minden egyes hónapban meglesz 100 km futás (kocogás) és megteszek 200 km-t gyalogolva. Talán néhányan emlékeznek, hogy Szilveszter napján még elindultam sétálni éjfél előtt, mert lemaradásban voltam. 

2021-ben pedig az történt, hogy december közepe után a gyaloglásból minden nap a szükségesnél kevesebbet csináltam. A futás ment rendesen (futópadon), de nem vágytam olyan sok mozgásra odakint. Amikor pedig bejött az ónos eső és a jegesedés, éppen csak kimentem egy kicsit óvatosan tipegni. A karácsonyra sem a legaktívabb sportolás a jellemző. 24-25-26-27-én én mentem családi látogatásokra, 29-30-án pedig hozzám jöttek gyerekek és unokák. Ettől még mászkálhattam volna, de a napok jelentős részét a konyhában töltöttem, ami nem növeli a kilométerek számát – bár akár sportnak is tekinthetnénk. 

Száz szónak is egy a vége: 29-én már ott tartottam, hogy 3 nap alatt 36 km-t kellett volna gyalogolnom, ami még nem lett volna olyan sok, de aznap is csak 6 jött össze. Természetesen, felmerült a feladás lehetősége. Mert mi van, ha nem lesz meg a 200 km? Tulajdonképpen semmi! Nem kapok büntetést, nem szid össze senki, csak éppen nekem lesz rossz érzésem  – és nem csak pár napig, hanem hónapokig. 

Harmincadikán 5 km jött össze, így 25 maradt az év utolsó napjára. Komolyan felmerült bennem, hogy szembe kell nézni a realitásokkal: ezt elbuktam.

Realitás ide, realitás oda, a reggeli sétát megtoltam egy kicsit, 7 km lett. A kávézóból hazafelé az 1 km-es utat 3-ra nyújtottam egy kis kerülővel. Itt már feltűnt egy kis reménysugár, bár még nem voltam biztos, hogy meglesz. Mindenesetre, mentem egy hetest ebéd után, hogy a remény megmaradjon. 

Sötétedésre már csak újabb 7 km hiányzott! Ez már sima liba! Az esti programom csak 1 km-re volt, de két és felet csináltam belőle. Korán hazamentem, hogy bátorítsam a tűzijátékot nem annyira élvező állatkáimat, és sétáltunk egy jó nagyot Negróval éjfél előtt. (Az egy külön, érdekes történet, hogy mennyire másképp sétál ilyenkor – rá sem lehet ismerni!)

Szóval, ennyi! Meglett a decemberi 200 km gyaloglás. Azt nem írtam még, hogy a napot 5 km-rel kezdtem a futópadon. Ez kellett a százashoz.

December

Ugye, nem kell mondanom, hogy újév reggelén “kicsit” nehezen mozdultam meg? A szokásos reggeli torna (gimnasztika, guggolások, felülések) most is rendbehoztak, ahogy mindig, de a korábban eltervezett félmaratont “lemondtam”. De ez már egy másik történet …

A 2021-es év számokban
1200 km volt az éves cél, kicsit több lett

Még egy kis összefoglaló az évről:

  • a teljes megtett táv 4748 km lett,
  • ebből a december lett a leggyengébb (302 km), június, május, február a három dobogós (449-466 km),
  • a futás összesen 1676 km volt.

Minden kedves olvasómnak boldog, békés, egészséges évet kívánok!

Kerékfy Pál

Közzétéve: Pal Kerekfy

Sok emberrel, nagy nemzetközi csapattal dolgoztam, sokat tanultam arról, hogy miképp működik egy nagy csapat, hogyan tudunk jól együttműködni. Egyetemeken, főiskolákon és egyéb fórumokon osztom meg tapasztalataimat, azt remélve, hogy hasznos dolgokat tudok mondani. Örülök, ha eszmecsere és vita alakul ki arról, amit mondtam vagy írtam. Sok-sok év informatikai vezetői (CIO) munkámban felhalmozott gyakorlati ismereteimet infrastruktúra menedzsment kurzusokon az ITIL struktúráját követve mesélem el nappali és levelező tagozatos, valamint MBA hallgatóknak. Remélem, hasznos számukra ez az ötvözet. Munkám során különösen fontosnak találtam a mobilitást, a mobil munkavégzés támogatását. Ezen a területen izgalmas biztonsági problémákat kell megoldani - főleg, ha saját eszközeiket is használják a dolgozók. A mobil munka, az ezzel kapcsolatos stratégia és a biztonság a másik kurzusom témái. Itt minden héten történik valami új, amit beépíthetek az órák anyagába. Különösen élvezem, hogy marketing és kereskedelem szakos hallgatóknak taníthatok informatikát és statisztikát, mert nekik mást és másképp lehet és kell tanítani. Az iskolákban nem tanított kedvenc témám a tudás megosztása, főleg közösségi eszközök felhasználásával. Erről 2014 márciusa óta írok a blogomban. Örvendetes, hogy kezd eszmecsere és vita kialakulni néhány LinkedIn csoportban. Remélem, tovább gyűrűzik majd! Örömmel veszem a kérdéseket és a megjegyzéseket mindegyik témában.

One thought on “Szilveszter durva volt!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: