Nem lazsáltam a hétvégén sem

Kora reggeli indulások, rövid, kényelmes kocogások, sok séta Negróval. És persze az oázis is.

Azzal nem mondok szenzációt, hogy meleg van, és melegem van. Viszont a mozgást nincs kedvem kihagyni, ezért jó korán keltem a hétvégén is. Fél hat és hat óra között indultam neki az utcáknak mindkét nap. 

Ettől az éjszakai alvás “kicsit” rövid lett, de szerencsére megengedhetem magamnak a délutáni másfél-két óra szunyókálást. 

Negro sem maradt ki a jóból, neki is jutott napi 4,5-6 km reggeli séta – és félidőben frissítés az oázisban, ami nyolckor nyit. Szombaton fél hatkor indultam el vele először, és azonnal húzott volna a kedvenc helyére. Meggyőztem, hogy ahhoz még korán van, de az én kocogásom után megkapta jutalomként. 

Vasárnap előrevettem a saját futásomat, és vele utána mentünk, de így is túl korán érkeztünk, kellett egy kicsit sétálgatnunk a környéken. Amikor túlmentünk a célon, behúzta a féket, és elképzelhetetlen csigatempóban haladtunk. Az első sarkon befordult, felvette a normális lassú tempót, vett még két balkanyart, és már újra ott is voltunk (még mindig túl korán, így egy kicsit kellett kóvályognunk a környéken). Pár napja fedeztem fel, hogy tisztában van a 3-4 balkanyar jelentőségével. Akkor az esti sétát rövidítette így 540 méterre. Éppen csak elindultunk, és már haza is értünk.

A két nap összesen közel 35 km mozgást hozott (az órám szerint, és neki mindig igaza van). Estére el is fáradok rendesen, és jólesően.

Reggelente még teszek-veszek a kertben egy kicsit, mielőtt nagyon meleg lesz. A hétvégén az új virágládák beültetésével foglaltam el magam. Nagyon klassz ládákat vettem, és megoldják egy nagy problémámat: több növény is jelezte, hogy cserépben és balkonládában nem érzi jól magát, kicsi neki a hely. Több év szünet után ismét kiültettem néhányat a szabad földbe, de Negro csak életkorban öregedett, az ásási szokásai nem változtak meg. Ezeket a fél méter magas ládákat eddig békén hagyta – remélem, ez így is marad. 

Na, ez a hétvége krónikája (ha az étkezéseket nem veszem bele, de azok egy másik blogba passzolnának). 

Közzétéve: Pal Kerekfy

Sok emberrel, nagy nemzetközi csapattal dolgoztam, sokat tanultam arról, hogy miképp működik egy nagy csapat, hogyan tudunk jól együttműködni. Egyetemeken, főiskolákon és egyéb fórumokon osztom meg tapasztalataimat, azt remélve, hogy hasznos dolgokat tudok mondani. Örülök, ha eszmecsere és vita alakul ki arról, amit mondtam vagy írtam. Sok-sok év informatikai vezetői (CIO) munkámban felhalmozott gyakorlati ismereteimet infrastruktúra menedzsment kurzusokon az ITIL struktúráját követve mesélem el nappali és levelező tagozatos, valamint MBA hallgatóknak. Remélem, hasznos számukra ez az ötvözet. Munkám során különösen fontosnak találtam a mobilitást, a mobil munkavégzés támogatását. Ezen a területen izgalmas biztonsági problémákat kell megoldani - főleg, ha saját eszközeiket is használják a dolgozók. A mobil munka, az ezzel kapcsolatos stratégia és a biztonság a másik kurzusom témái. Itt minden héten történik valami új, amit beépíthetek az órák anyagába. Különösen élvezem, hogy marketing és kereskedelem szakos hallgatóknak taníthatok informatikát és statisztikát, mert nekik mást és másképp lehet és kell tanítani. Az iskolákban nem tanított kedvenc témám a tudás megosztása, főleg közösségi eszközök felhasználásával. Erről 2014 márciusa óta írok a blogomban. Örvendetes, hogy kezd eszmecsere és vita kialakulni néhány LinkedIn csoportban. Remélem, tovább gyűrűzik majd! Örömmel veszem a kérdéseket és a megjegyzéseket mindegyik témában.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: