Futóbolondnak való: júliusban sokat futni

Országfutás: Sokan futunk, ki-ki ahol szokott, szeret, tud. Az elején vállaljuk a távot, a végén összeadjuk az közös eredményünket, és örülünk, ha sok lett. Még jobban örülünk, ha új rekord lett. De valójában annak örülünk, hogy futunk – együtt, virtuálisan.

Nagyon későn jelentkeztem, így szép nagy rajtszámot kaptam

Tavaly kezdődött a sok virtuális futás korszaka, de az Országfutás megelőzte a korát. Már hatodik éve rendezik meg, tavasszal és ősszel. Tavaly és idén beugrott még egy nyárra, a 11,5 és a 132 sorszámú (így a 12. és a 14. a szokásos őszi időpontra esik). Nekem a nyári futás nagyon nem való, valahol 15 fok körül van a komfortzónám teteje – olyan hűvös nyári hajnal pedig nem létezik. 

Tavaly nem gondolkoztam, nekiugrottam, mert a járvány nekem is, másoknak is szétverte a márciusi terveit, beleértve az Országfutást is, amit akkor részben szobában, futópadon teljesítettem.

Idén viszont egyértelmű volt, hogy el se indulok a júliusi hőségben másodikától 11-éig. Aztán mégis elindultam. Nem neveztem, hanem csak “suttyomban” futottam 10 km-t kezdésnek. Utána jött a többi: 4 km, majd megint 10 és 4. Azt gondoltam, hogy ez egy teljesíthető ritmus lesz. Nem sok, de valami. 

Hetedikéig ment terv szerint, de utána lett egy kis lemaradásom, mert mindössze 6,5 km jött össze a tervezett 10 helyett. Kilencedikén reggel a szokásos ½ 6 – 6 óra helyett csak hétkor indultam el, mert reménykedtem az enyhet adó esőben. Az nem jött meg, csak pár perces csepergés, ami az év legmelegebb (24 fokos) reggelét még jó párássá is tette. És mit tehettem én? Legyűrtem 8,8 km-t, és ezzel ismét a terv szerint haladtam.

Már csak egy 10 és egy 4 km van hátra! 

Az első kilenc nap

Hajrá én!

Közzétéve: Pal Kerekfy

Sok emberrel, nagy nemzetközi csapattal dolgoztam, sokat tanultam arról, hogy miképp működik egy nagy csapat, hogyan tudunk jól együttműködni. Egyetemeken, főiskolákon és egyéb fórumokon osztom meg tapasztalataimat, azt remélve, hogy hasznos dolgokat tudok mondani. Örülök, ha eszmecsere és vita alakul ki arról, amit mondtam vagy írtam. Sok-sok év informatikai vezetői (CIO) munkámban felhalmozott gyakorlati ismereteimet infrastruktúra menedzsment kurzusokon az ITIL struktúráját követve mesélem el nappali és levelező tagozatos, valamint MBA hallgatóknak. Remélem, hasznos számukra ez az ötvözet. Munkám során különösen fontosnak találtam a mobilitást, a mobil munkavégzés támogatását. Ezen a területen izgalmas biztonsági problémákat kell megoldani - főleg, ha saját eszközeiket is használják a dolgozók. A mobil munka, az ezzel kapcsolatos stratégia és a biztonság a másik kurzusom témái. Itt minden héten történik valami új, amit beépíthetek az órák anyagába. Különösen élvezem, hogy marketing és kereskedelem szakos hallgatóknak taníthatok informatikát és statisztikát, mert nekik mást és másképp lehet és kell tanítani. Az iskolákban nem tanított kedvenc témám a tudás megosztása, főleg közösségi eszközök felhasználásával. Erről 2014 márciusa óta írok a blogomban. Örvendetes, hogy kezd eszmecsere és vita kialakulni néhány LinkedIn csoportban. Remélem, tovább gyűrűzik majd! Örömmel veszem a kérdéseket és a megjegyzéseket mindegyik témában.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: