Millió lépés az iskoláért!

Segíthetünk az iskolának 1 millió forintot nyerni sportszerekre! Ki segít?

A korábbi “Millió lépés” akciók sikerén felbuzdulva, most egy újabb céllal kiegészítve indul útjára ez a rengeteg lépés.

Valójában nem is olyan rengeteg! A mostani akció 77 napig tart, vagyis napi 13 ezer lépéssel össze lehet gyűjteni a milliót. Jó, ez tényleg nem olyan kevés. Három ezerrel több, mint az idős embereknek ajánlott napi minimális lépésszám.

Tavaly én is jelentkeztem az őszi felhívásra, és 1 millió 332 ezer lépést gyűjtöttem össze 10 hét alatt. Ez tényleg egy kicsit sok lenne valakinek, aki nem mozog olyan sokat, mint én, de nem egy 60 év feletti embernek lett 2 millió körüli lépése, vagyis nem is kiemelkedően sok.

Mik a teendők?

  • A leglényegesebb, ami saját magunknak is fontos: rendszeresen, minden nap mozogni.
  • A részvétel az app letöltésével kezdődik, ezt az App Store, és Google Play áruházakban lehet megtalálni.
  • A letöltés után lehet regisztrálni.
  • A lépések számolásához szükség van a telefonon egészség app és a Millió lépés összekapcsolására (androidos telefonon a Google Fittel, iOS-en az Apple Health programmal, illetve bizonyos Huawei készülékeken a HealthKit alkalmazással).
  • A következő lépés az iskola kiválasztása.
    Én a Balatonkenesei Pilinszky János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolát választottam. Itt létrehoztam egy “támogatók” nevű osztályt, amibe szeretettel várok minden támogatót. Pillanatnyilag magam vagyok ebben az “osztályban”, de bízom benne, hogy leszünk még sokan.

Most már csak lépkedni kell! A telefon által összeszámolt lépések mellett lehet olyan tevékenységeket rögzíteni, amik nem eredményeznek lépésszámot (pl.: biciklizés, úszás), és ezeket átszámolja lépésekre a program. Én biciklizéssel is szoktam lépéseket gyűjteni.

Tudom, hogy ez egy kicsit bonyolultnak hangzik. Miért tenné meg ezeket valaki? Két jó okot tudok mondani:

  • Az iskola támogatása.
  • Saját magam ösztönzése, hogy jobban odafigyeljek az egészséges életre, a sok mozgásra.

Mindkettő fontos, ugye?

Itt lehet többet olvasni a Millió lépésről.

Itt lehet választ találni a felmerülő kérdésekre, problémákra: Gyakori kérdések. Ezen az oldalon képsorozatok és videók is bemutatják a tennivalókat. Ha marad még nyitott kérdés, emailben is segítenek, sőt a Facebookon is.

Szeretettel hívok és várok mindenkit! Ha valaki velem egy csapatban szeretne “versenyezni”, írjon nekem. Mi ez a csapat dolog? Ezt még nem mondtam. Az iskoláktól teljesen függetlenül, létre lehet hozni 5 fős csapatokat, és a csapatok is gyűjtik a lépéseket és a kilométereket (és versenyeznek egymással).

Közzétéve: Pal Kerekfy

Sok emberrel, nagy nemzetközi csapattal dolgoztam, sokat tanultam arról, hogy miképp működik egy nagy csapat, hogyan tudunk jól együttműködni. Egyetemeken, főiskolákon és egyéb fórumokon osztom meg tapasztalataimat, azt remélve, hogy hasznos dolgokat tudok mondani. Örülök, ha eszmecsere és vita alakul ki arról, amit mondtam vagy írtam. Sok-sok év informatikai vezetői (CIO) munkámban felhalmozott gyakorlati ismereteimet infrastruktúra menedzsment kurzusokon az ITIL struktúráját követve mesélem el nappali és levelező tagozatos, valamint MBA hallgatóknak. Remélem, hasznos számukra ez az ötvözet. Munkám során különösen fontosnak találtam a mobilitást, a mobil munkavégzés támogatását. Ezen a területen izgalmas biztonsági problémákat kell megoldani - főleg, ha saját eszközeiket is használják a dolgozók. A mobil munka, az ezzel kapcsolatos stratégia és a biztonság a másik kurzusom témái. Itt minden héten történik valami új, amit beépíthetek az órák anyagába. Különösen élvezem, hogy marketing és kereskedelem szakos hallgatóknak taníthatok informatikát és statisztikát, mert nekik mást és másképp lehet és kell tanítani. Az iskolákban nem tanított kedvenc témám a tudás megosztása, főleg közösségi eszközök felhasználásával. Erről 2014 márciusa óta írok a blogomban. Örvendetes, hogy kezd eszmecsere és vita kialakulni néhány LinkedIn csoportban. Remélem, tovább gyűrűzik majd! Örömmel veszem a kérdéseket és a megjegyzéseket mindegyik témában.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: